ICD-Informatiesite
Uitleg omgang apparatuur

Home

Waarom krijgt iemand een ICD
Wat is een ICD
De werking van een ICD
Het ontstaan van de ICD
Nieuwe ontwikkelingen in de ICD technologie
Wat is een Pacemaker ?
Techniek in & om de Pacemaker
Een ICD als Levensverzekering
Uitleg omgang apparatuur
De Werking van het Hart
Het Bewustzijn
Reanimatie
De Ademhaling
Automatische Defibrillator
Automatische Defibrillator - Vervolg
Hartziekten
Hartinfarct
Hartklepgebreken
Hartfalen
Aangeboren Hartafwijking
Vaat - aandoeningen
Syndroom van Marfan
Onderzoeksmethoden
Behandelingen
Aanpak Hartfalen
DNA-diagnostiek Cardiomyopathie
Nieuwe operatie technieken
Anesthesie
Stamceltransplantatie
HartinsufficiŽntie
Wachttijden
Hartoperatie's Buitenland
Leven met Hartfalen
Hartritmestoornissen
ECG
EFO - Ablatie
De Fietsproef
Medicijnen
Posttraumatische dystrofie
Reizen met een ICD
Autorijden met een ICD
Procedure - CBR
Bezorgdheid
Angst, Onzekerheid & Tips
Leren omgaan met Angst
Verwerking van schokkende gebeurtenissen
Traumatologie
Hartverwarmende opmerkingen
Te Hoog Cholesterol
Te Hoge Bloeddruk
Hypertensie
Hartrevalidatie & Lichamelijke inspanning
Hart in Beweging - HIB
Mijn interview in de Hartbrug
Interview met Donorwachtende
Interview met een Donor-ontvangster
Lotgenoten
Nieuwsbrief
Agenda
Werkgroepen - Federatie Hartezorg
Aangesloten organisaties van de Federatie Hartezorg
Hart en ICD Centra in Nederland
Herbalife
Gastenboek
Links

 

 

          Uitleg omgang apparatuur

                                                                                         

 

 

Uitleg over de omgang met mobiele telefoons, huishoudelijke apparatuur, elektrisch gereedschap, geluidsboxen, diefstalpoortjes, scanners enz. enz.

 

Een mobiele telefoon kan invloed hebben op uw ICD-systeem. Aangeraden wordt om een afstand van tenminste 15 cm tussen de mobiele telefoon en het ICD-systeem te houden. Als de ICD bijv. links bij u is geimplanteerd, gebruik de telefoon dan aan uw rechter oor. Bewaar de mobiele telefoon op tenminste 15 centimeter afstand van uw ICD-systeem, draag het niet in een borstzakje maar bijv. aan een broekriem, hou ten allertijd die 15 cm in acht tussen telefoon en ICD-systeem.

 

Huishoudelijke apparaten en gereedschap kunt u veilig gebruiken, mits zij goed geaard zijn en in goede staat van onderhoud verkeren. Zoals bijv. magnetrons, televisie's, AM/FM radio's, video recorders. Keukenapparatuur zoals mixers, broodroosters en elektrische messen. Scheerapparaten, haarfohns, elektrische dekens, wasmachines, drogers en elektrische kachels kunt u veilig gebruiken. Dit geldt ook voor motoren met een bougie ontsteking zoals een grasmaaier en ander elektrisch tuingereedschap. Ook kunt u veilig gebruik maken van elektrische schrijfmachines, kopieermachines en personal computers. En elektrisch gereedschap zoals boor- en zaagmachines, mits goed geaard en goed onderhouden.

 

De meeste apparaten waarmee u dagelijks te maken krijgt zijn niet van invloed op uw ICD-systeem. Wel is het ICD-systeem gevoelig voor sterke elektrische en magnetische velden. Het is aan te raden om met uw ICD-systeem ten minste 30 cm uit de buurt te blijven van mogelijke bronnen van sterke elektrische of magnetische velden zoals: stereospeakers in grote stereoapparatuur, transistor radio's, 'boom'boxen, magnetische controle apparatuur op bijv. luchthavens. Industriele apparatuur zoals generatoren, booglasapparatuur en industriele motoren. Draadloos gereedschap zoals bijv. schroef- en boormachines.

 

Diefstalpoortjes in winkels hebben geen invloed op uw ICD-systeem, afgeraden wordt om bijv. juist tussen de poortjes een gesprek aan te knopen met een kennis die u lang niet gezien heeft.

 

Op een luchthaven kunt u zonder problemen onder een beveiligingspoortje door, het poortje heeft geen invloed op uw ICD-systeem. Wel kan het alarm van dit poortje afgaan omdat het ICD-systeem metalen onderdelen bevat. Maar de handmagneet van de beveiligingsdienst kan wel invloed hebben op uw ICD-systeem als het langere tijd in de buurt van uw ICD-systeem wordt gehouden. U kunt uw ICD-paspoort tonen en vragen of men u handmatig wil fouilleren.

 

Sommige medische ingrepen kunnen effect hebben op uw ICD-systeem. Bij een MRI-scan wordt gebruik gemaakt van een sterk elektromagnetisch veld en is daarom niet geschikt voor ICD-dragers. Deze ruimten worden in ziekenhuizen wel aangegeven, gaat u daar niet naar binnen. Ook behandeling van reuma met hoogfrequentie hittegolven die warmte opwekken [diathermie] zijn niet geschikt voor u. Het stelpen van bloedingen door middel van hittecoagulatie, waar soms gebruik van wordt gemaakt bij operaties, mag alleen als de ICD tijdelijk wordt uitgezet. De boor die uw tandarts gebruikt en de apparatuur die de mondhygienist gebruiken hebben geen invloed op uw ICD-systeem..